pondělí, 08 září 2014 16:26

Český "Bronks" na Praze 5

Mnoho z našich občanů trápí problém Centra drogově závislých „Stage 5“ v ulici Mahenova.

Nedávno se na Praze 5 uskutečnilo setkání vlastníků nemovitostí z ulic Mahenova, Starokošířská a Vrchlického a z diskuze občanů této lokality vyplynulo, že Městská část Praha 5 hrubě porušila zásady bezpečnosti v této lokalitě vybudováním Centra drogově závislých v ulici Mahenova před několika lety. V důsledku toho v této lokalitě dochází k nárůstu kriminální činnosti (např. krádežím, poškozování majetku, útokům na občany a jiné). Není dne, abyste nepotkali narkomana, podnapilého člověka, pohozené prázdné lahve od alkoholu či použitou injekční stříkačku v domech. Obchody se smíšeným zbožím nahradily herny a hospody tzv. „na stojáka“.

Poškozovaní občané projevují svůj nesouhlas a podávají hromadnou petici na Úřad městské části Praha 5 s výzvou, aby se zmíněné protidrogové centrum přemístilo co nejdříve do jiné oblasti se zvýšenou aktivitou Městské policie a aktivně řešila palčivý problém, který sužuje obyvatele této čtvrti.

Řešení vidím v zefektivnění práce Policie ČR a Městské policie na Praze 5 a minimalizaci rizika plynoucí z umístění tohoto typu budovy do oblasti. Zároveň je třeba dbát na zvýšenou prevenci kriminality v celé naší městské části.

Číst 22741 krát